Białostockie restauracje mają najlepszych szefów kuchni

Jesteśmy biurem architektonicznym z wieloletnim doświadczeniem. Chętnie sporządzimy projekt dla Ciebie!

Białostockie restauracje mają najlepszych szefów kuchni

Białystok liczy blisko trzysta tysięcy ludności. Jak na polskie realia miasto to jest dość liczne. W zasadzie cieszę się, że pochodzę z tego regionu, ponieważ Białystok otworzył przede mną wiele możliwości. Chociażby moja kariera zawodowa, która potoczyła się w taki sposób, że zaraz po studiach postanowiłam tu wrócić i otworzyć swój własny biznes.

Otwarcie restauracji na terenie Białegostoku

restauracja w BiałymstokuDługo nie musiałam się zastanawiać nad tym w którym kierunku pójść. Po prostu wiedziałam, że to ma być restauracja w Białymstoku. Pochodzę stąd i dobrze wiem, że restauracji jest tu sporo, ale autorskich jak moja ani jedna. Skończyłam studia gastronomiczne oraz ukończyłam liczne kursy potwierdzające moje zdolności i śmiało mogłam nazwać siebie doświadczonym szefem kuchni. W związku z tym marzyłam o tym, aby serwować pyszne, smaczne i zdrowe dania dla tych dla których znaczenie ma zarówno smak jak i wygląd potrawy. Idąc tym tropem otworzyłam upragnioną restaurację w której oprócz codziennego posiłku można napić się dobrego wina oraz zorganizować przyjęcie okolicznościowe. Wszystko przygotowałam w taki sposób, że miałam możliwość organizowania zarówno komunii jak i chrzcin czy urodzin. Zawsze marzyłam o takiej restauracji, którą mogłabym otworzyć w Białymstoku. Chociażby po to, aby być blisko rodziny, która zawsze mnie wspierała. Mama chętnie pomagała mi w kuchni zanim zatrudniłam wszystkich pracowników. Od samego początku postawiłam jednak na wykwalifikowaną kadrę, która miała być wizytówką tego lokalu. Z czasem dobra wieść się o nas rozniosła po całym mieście. Do tego stopnia, że w weekendy byliśmy zmuszeni przyjmować rezerwację na stoliki. Bardzo mnie to cieszyło. Karta dań ze względu na fakt, że nie byliśmy w stanie logistycznie na kuchni wszystkiego przygotować, została uproszczona. Muszę jednak od razu zaznaczyć, że była to decyzja pod wieloma względami bardzo korzystna. Chociażby dlatego, że nam łatwiej było wszystko przygotować a po drugie ułatwiło to gościom wybór ulubionych dań. Mało skromnie muszę przyznać, że wprowadziliśmy swoją obecnością kilka trendów na rynek białostocki.

Jedną z nich była zmiana mentalności lokalnych mieszkańców. Coraz chętniej jedzą oni na mieście a i turystów w naszej restauracji też nie brakuje. Jesteśmy znani nie tylko w naszym regionie, ale mówi się o nas głośno oraz poleca poza granicami miasta. Jedno jest pewne – będąc w Białymstoku warto odwiedzić restaurację chociażby po to, aby posmakować jedzenia dobrej jakości i spróbować pysznych i niesamowicie smacznych dań.