Charakterystyka chłodni komercyjnych

Jesteśmy biurem architektonicznym z wieloletnim doświadczeniem. Chętnie sporządzimy projekt dla Ciebie!

Charakterystyka chłodni komercyjnych

Przechowywanie w chłodni jest niezbędne dla wielu firm handlowych, które muszą przechowywać produkty spożywcze lub inne produkty wrażliwe na temperaturę. Komercyjne urządzenia chłodnicze są dostępne w wielu formatach, w tym w chłodniach i zamrażarkach szokowych. Czasami firmy potrzebują nawet ogrzewanego magazynu lub gorących pudełek, aby utrzymać swoje produkty w wymaganej temperaturze. 

Czym byłoby przechowywanie różnych rzeczy bez chłodni?

montaż chłodniSektory, które mogą polegać na przechowywaniu w kontrolowanej temperaturze, obejmują wszystkie rodzaje przemysłu spożywczego – na przykład przemysł mięsny, mleczarski, owocowy, warzywny i rybny. Przemysł farmaceutyczny często potrzebuje również chłodzenia do przechowywania leków i szczepionek w wymaganych temperaturach. Ze względu na wrażliwość niektórych produktów montaż chłodni musi być niezawodny i bezpieczny, aby zapewnić przechowywanie ich w optymalnej temperaturze. Dostępne są funkcje, które mogą zapewnić niezawodność urządzeń chłodniczych, takie jak zdalne monitorowanie temperatury. Zdalne monitorowanie temperatury umożliwia monitorowanie temperatury kontenera chłodniczego na odległość. Oznacza to, że osoba może znajdować się poza miejscem pracy i nadal mieć oko na swoją chłodnię lub gorącą skrzynkę, zapewniając całkowity spokój ducha. Sprzęt z kontrolowaną temperaturą można kupić nowy lub używany. Wcześniej używane jednostki są odnawiane dla nowych klientów w celu zapewnienia niezawodności. Niektórzy dostawcy wynajmują również sprzęt klientom. Wynajem tego sprzętu jest często korzystniejszy z ekonomicznego punktu widzenia dla firm, które nie potrzebują stałego przechowywania w chłodni. Oznacza to, że mogą wynająć jednostkę, kiedy tylko tego potrzebują. Wiele opcji leasingu obejmuje również kopię zapasową umowy serwisowej, aby zapewnić, że leasingowany sprzęt pozostanie w optymalnym stanie. W przypadku wielu branż, które korzystają z komercyjnych chłodni 24 godziny na dobę, 7 dni w tygodniu i muszą kupować własne jednostki, istnieje wiele różnych opcji. Różnorodność dostępnych rozmiarów i formatów jest fantastyczna i cały czas się zwiększa.

Opcje obejmują mobilne chłodnie, mroźnie szokowe, bardzo szerokie i mega chłodnie, przenośne bary i chłodnie z szynami do mięsa. Mobilne agregaty chłodnicze mogą obejmować zarówno małe bary gastronomiczne, jak i duże kontenery, które zmieszczą wiele palet produktów. Jeśli nie trzeba ich transportować, jednostki można również pozostawić na miejscu, na przykład poza budynkiem.